Orang kata nak seribu daya, tak nak seribu alasan. Kalau NAK kurus, seribu daya akan dilakukan untuk melawan hawa nafsu

Kalau TAK NAK itu la yang keluar ayat “ESOKLAH BARU DIET”. Betul tak?
Macam akak sorang ni, dah bertahun-tahun menghadapi masalah KEGEMUKAN. Berat badan melebihi 80 kg.. 

Malu kat suami sebab berat 60 kg je…”aduhai….” Disebabkan ingin mencabar dirinya supaya dapat berat badan yang sama dengan suami, akak ini meletakkan dateline untuk dirinya dalam masa 3 bulan untuk  sehingga 20 kg..

Nak tahu dalam masa 3 bulan tu apa yang akak ni buat?
INTERMEDIATE FAST

Yes..INTERMITTENT FAST. 

Akak ni share dengan min tau ada 6 cara inttermittent fast.. Boleh follow dibawah

1) 5 :2 – Diet ini melibatkan makan seperti biasa 5 hari seminggu dan menyekat kalori kepada 500-600 pada 2 hari seminggu

2) 16/8 – Kaedah 16/8 ni melibatkan puasa setiap hari selama 14/16 jam dan sekat pemakanan dari 8- 10 jam

3)  EAT STOP EAT – Melibatkan puasa 24 jam sama ada sekali atau 2 x seminggu

4) ALTERNATE DAY FASTING – Puasa ganti hari bermaksud puasa setiap hari dan hanya 500 kalori dibenarkan untuk pengambilan

5) THE WARRIOR DIET – Yang ni best sikit, Diet ini melibatkan pemakanan buah-buahan pada waktu siang, dan makan hidangan besar pada  waktu malam

6) SPONTANEOUS MEAL SKIP – Diet ni sesuai kalau orang yang betul-betul busy. Dia dapat  faedah  2 in 1. Biasa orang busy ni takkan ingat nak makan.  Jadi makan bila dia ingatlahh..gitu

Tapi the most diet yang akak ni amalkan adalah no 2. Sebab nak istiqamah.. Bukan senang kay nak apilkasikan keenam-enam kaedah ni sekaligus. Pilih yg mana okay dengan badan dan yang paling penting kena tahu kira kalori

Dan rahsiah yang paling besar akak ni share adalah rawatan Straight Loss Shell yang dapat membantu lagi penurunan berat badan. Nak tahu rawatan tu macam mana?

 

Rawatan untuk mencairkan lemak luaran dan dalaman dengan menggunakan kaedah spa capsule. Rawatan yang sesuai untuk individu yang mempunyai masalah selulit dan lemak yang tinggi dalam badan.
 
Kelebihan Rawatan
-Membakar lemak di bawah kulit dan lemak visceral
-Membentuk badan 
-Mengurangkan selulit di permukaan kulit
 
Bak kata akak ni, istiqamah is the key point, rawatan ini beliau ambil seminggu sekali. & guess what setiap kali rawatan dapat turunkan dalam anggaran 0.5kg. So within 3 month dapat turun dalam 6 kg. Tambah lagu dengan amalan ittermittent fast alhamdulillah akak ni berjaya turunkan lagi 12 kg.
 
Jadi membantu lagi penurunan berat akak ni dari luar dan dalam..
 
Sekali rawatan hanya RM99! So bagi sesiapa yang nak kurus jom amalkan ittermittent fast & rawatan straight loss shell!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *